Vize Bilgileri
Hollanda Aile Birleşimi
Hollanda aile birleşimi, Avrupa bildiğin vermiş olduğu karar doğrultusunda olan kişiler Türkiye vatandaşlığı için geçici bir vizeye sahip olma koşulu kaldırılmıştır. Örnek olacak verirse kişinin eşimizle olmadan kalıyor ben Türkiye ülkesine gidip dönme şart ortadan kaldırılmış olmaktadır.
Hollanda Vatandaşı olmayan eş Hollandaya doğrudan oturum ne amacıyla başvuruda bulunabilme hakkına sahiptir. Ayrı birleşiminden faydalanmak isteyen ve yasal olarak olanı da yaşamak isteyen vatandaşlar, söz konusu kararı dayalı bir şekilde Türkiye ülkesine gitmek sizin direkt olarak oturun başvurusu yapma hakkına sahiptirler. Hollanda aile birleşimi ile kişi Hollanda’da yaşamayı amaçlamış ise 21 yaşında doldurmuş olması gerekmektedir.
Hollanda ayrı birleşimi adına önemli olan iki koşulun yerine getirilmesi talep edilmektedir. İlk önce Hollanda Vatandaşı ile bir ilişkinin olması gerekmektedir ki bunun resmî evlilik olma şartı aranmaktadır. Birliktelik ve birlikte yaşama gibi durumlarda da Hollanda aile birleşimi adına başvuru yapılabilmektedir. İkinci önemli bir koşul ise, Hollanda’da yaşamak için kişinin gelir miktarıdır. Bu durumda ise Hollanda’daki eşin ya da partnerin bir iş yeri ile en az bir yıllık sözleşmesi olması ve aynı zamanda buna bağlı olarak asgari ücret seviyesinde bir gelirin olması gerekmektedir.
Hollanda aile birleşiminde ise dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar, maaş ile ilgilidir.İşveren ile yapılmış olan iş sözleşmesinin mutlaka başvuru evrakları arasında olması talep edilmektedir. Hollanda ülkesinde çalışma bakanlığı bu konuda son derece titiz ve dikkatli bir şekilde davranmaktadır.
Sosyal Sigortalar kurumu ve benzeri kurum ve kuruluşlar da yapılacak olan incelemeler ile, eğer maaş ve maaş bildirimi ya da çalışma koşulları ile ilişkiler mevcut ise bakanlık bu sorunları tespit edebilmektedir. Bunun yanı sıra işverenin sosyal sigortasını ödenip ödenmediğini de görüntüleyebilmektedir. Hollanda aile birleşimi ile ilgili Hollanda’daki yetkililer ile kişinin mülakat gerçekleştirmesi gerekmektedir. Ayrıca özellikle evliliğin olmadığı durumlarda ise ilişki ile ilgili ayrıntılı bilgiler yetkili tarafları aktarılması gerekmektedir. Kişinin ilişkisi ve evliliğini ispat edecek diğer unsurlar ise fotoğraflar ve benzeri bu mülakat sırasında gösterilmesi gerekmektedir.
Hollanda Aile Birleşimi ve Oturum İzni
Türkiye vatandaşlarının Hollanda ülkesinde ikamet edebilmesi için ilk önce Türkiye’deki Hollanda yetkili merkezleriyle oturum vizesi başvurusunda bulunması talep edilmektedir. Hollanda ailemin değişimi ve oturum izni vizesi olmadan yapılacak olan oturum izni başvuruları yetkili makamlar tarafından direkt olarak olumsuz bir sonuç ile sonuçlanmaktadır.
Oturum vizesine onay verildikten daha sonra ise kişinin Hollanda ülkesine gitmesine izin verilmektedir ve bize başvuru sahibinin pasaportuna eklenmektedir. Oturum vizesi ile ülkeye giriş yapacak olan kişiler, Hollanda oturum izni ve aile birleşimi başvurusunda bulunabilme hakkına sahiptir. Hollanda aile birleşimi ve oturum izni konusunda ise ayrıntılı bilgi yetkili makamlar tarafından kişiye aktarılmaktadır.
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
Hollanda aile birleşimi vizesi Türkiye Vatandaşı olmayan kişiler için Hollanda krallığında 90 günden daha fazla kalabilmelerini sağlayacak uzun dönem bir vize içermektedir. Sesi, Hollanda Vatandaşı olan kişilerin aile bireyi oldu, Hollanda ikisinde uzun dönem oturmadığı için kullanılan bir biz de kategorisi değil. Aynı biri olmak eş, park nerede 18 yaş altı ve üstündeki çocukları kapsamı içerisinde almaktadır. Hollanda ile bilişim vize almak isteyen kişiler bu kategoride aile olduklarında yetkili makamlar tarafından birimlere ibraz edilmesi gerekmektedir. Elçilik ya da konsolosluktaki bulunan yetkililer, kişinin başvurusu ile ilgili bir karar almadan önce Büyükelçiliği’ne ya da Başkonsolosluğunda bir görüşme yapılmasını Talep etmektedir. Kişi, tercih ettiği bir dilde görüşme sağlaması için, vize başvurusunu gerçekleştirdi yere göre Fransızca ya da Felemenkçe olarak doldurması gerekmektedir.
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi Şartları Nelerdir?
Türkiye vatandaşları için geçici bir oturum iznine sahip olma şartı 2003 yılından itibaren kullanılmamaktadır. Artık Hollanda Vatandaşı olmayan eş, Hollanda oturum izni amacıyla başvuru yapmadan önce Hollanda aile birleşimi talebinde bulunabilme hakkına sahiptir. Hollanda ayrı birleşimi başvurusu yapacak olan kişilerin ise 21 yaşını doldurmuş olması talep edilmektedir.
Bunun yanı sıra sabıka sicil kaydının da temiz olma şartı aranmaktadır. Hollanda aile birleşiminde, Hollanda’da bulunan eşin ya da partnerin çalışma durumu oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Hollanda ülkesindeki eşyada partnerin en az bir yıllık iş sözleşmesinin olması talep edilen şartlar arasında yer almaktadır. Bu talep edilen şartın iş sözleşmesi başvuru evrakları arasında yer alması gerekmektedir. Hollanda ayrı bildi şimdi resmî evlilik şartı aranmamaktadır. Ancak partnerin birlikteliklerinin gerçek olduğunu ispat edecek belgelerin sunulması ve müracaat sırasında ilişki hakkında fazlası ile detay verilmesi gerekmektedir.
Hollanda Aile Birleşimindeki Gerekli Belgeler Nelerdir?
Biyometrik fotoğrafın Hollanda aile birleşimi vize başvurularında kullanılması şarttır. Kullanılacak olan fotoğraflar ise yetkili makamların belirlemiş olduğu ölçülere dahil olması gerekmektedir. Hollanda vize başvuru sahibinin, altı ay içerisinde çekilmiş bir fotoğrafının ya da maksimum üç ay içerisinde çekilmiş bir fotoğrafında kabul edilmektedir.
Arka fonu beyaz olmalıdır bir kişinin pasaportunda bundan daha önce alınmış olduğu herhangi bir vize işlemi sırasında kullanılmamış olması en gerekli şartlardan bir tanesidir. Kişinin pasaportunun ise son on yıl içerisinde çıkarılmış ve ziyaretçinin Hollanda seyahati dönüş sonrasında da en az altı ay daha da geçerliliğini koruması gerekmektedir. Vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi adına yan yana en fazla iki adet sayfanın doldurulması gerekmektedir.
Ayrıca kişinin pasaportunun da deforme olmamış olması gerekmektedir. Kişinin Hollanda ayrı bir değişim vize işlemlerinde kullanacak olduğu güncel tarihli, ayda bir ikamet etmekte olduğu adres bilgileri içerecek bir şekilde düzenlenmiş tam bu vukuatlı nüfus kayıt örneğinin olması gerekmektedir. Ayrıca kişi yabancı uyruklu eş varsa bilgilerini de başvuru dosyası içerisinde ibraz etmesi gerekmektedir bu belge ise Uluslararası evlenme kayıt örneği olarak geçmektedir.
Kişi 18 yaşından küçük ise anne ve babasından onaylı bir şekilde orijinal belge alması gerekmektedir. Kişinin Hollanda Vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığında bulunmamış ise Hollanda doğum belgesini alması gerekmektedir. Ayrıca boşanma kararı boşanma ilanı daha önce yapılan evliliklerin bitmiş olduğuna dair bir belgenin de yetkili makamlara sunulması gerekmektedir. Ayrıca Hollanda’daki eşi ait bir oturum izni ve, pasaportu, kimlik kartının fotokopisi de gerekmektedir. Kişinin dil bildiğine dair basit ve yeterli seviyede bir belge sunması gerekmektedir.
Her iki eş ait Uluslararası doğum kâğıt örneğinin evlilik yapması için müracaatında bulunması gerekilmektedir. Ayrıca yetkili makamların aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilere bizzat başvuru esnasında konsolosluklarda bulunması talep edilmektedir. Tüm bu gereken şartların doğru bir şekilde yerine getirildikten daha sonra kişi aile birleşimi vizesi alarak, Hollanda ülkesinde uzun süreli oturum iznine sahip olabilme hakkına sahiptir.
Ayrıca Hollanda ülkesinde yaşayan vatandaşların ise ekonomik geliri son bir sene düzenli olarak bir işte çalışıyor olması zorunluluğu unutulmamaktadır. Kişi bir senedir devamlılığı olan bir işte düzenli olarak faaliyet göstermesi durumunda vize onayının daha kolay bir şekilde çıkmasına sebebiyet vermektedir.
Hollanda Aile Birleşimi Vizesi S.S.S
Kimler Hollanda oturum izni alabilir?
Aile birleşimi
Serbest ya da ücretli iş
Hollanda’ da ikamet eden çocuğun yanına yerleşme
Hollanda’ya evlatlık olarak gitme
Aurpair olarak çalışma
Hollanda’ da uzun süreli öğrenim görme